Дитрих, Марлен

Ирӹкӓн энциклопеди Википеди гӹц материал
Марлен Дитрих
нем. Marlene Dietrich
Портрет
Шочмаш дене лӱм:

нем. Marie Magdalene Dietrich

Тыршымаш алан:

актёр кино, мырызы, автобиограф, эстрадный артист, скрипач, театральный актёр и актёр

Шочын:

1901 ин 27 декабрьын(1901-12-27)[1][2][3][4]

Шочмо вер:

Шёнеберг[d], Темпельхоф-Шёнеберг[d], Берлин, королевство Пруссия[d], Германская империя[d] и Rote Insel[d], Берлин, королевство Пруссия[d], Германская империя[d]

Гражданство/Подданство:

Flag of Germany.svg Германия[d]
Flag of the United States.svg Америкын Ушымы Штатвлӓжӹ

Колен:

1992 ин 6 майын(1992-05-06)[1][2][3][4] (90 и)

Колымо вер:

Париж, Иль-де-Франс[d], Франция[d][1] и VIII округ Парижа[d], Париж, Иль-де-Франс[d], Франция[d]

Сайт:

marlene.com

Марлен Дитрих Викиклатыште
Марлен Дитрих 1933-шы ин


Марле́н Ди́трих (нем. Marlene Dietrich), кужырак лӹмжӹ Мария Магдалена Дитрих (нем. Marie Magdalene Dietrich), 27 декабрь 19016 май 1992) — немӹц дӓ американ киноактриса, мырызы.

Биографижӹ[тӧрлӓш | править код]

Марлен Дитрих 27 декабрь 27 декабрьын 1901 ин Берлинӹштӹш Шӧнеберг районышты Луи Эрих Отто Дитрих полици офицерӹн дӓ Вильгельмина Фельзингын вӓтӹжӹн йыхыштышты шачын. 1918 и якте Берлинӹштӹ кӹдӓлӓш школышты тыменьӹн. Тӹ годымк профессор Дессау докы крипицӓ уроквлӓшкӹжӹ каштын. 19191921 ивлӓн Веймарышты музыкым тыменьӹн, вара Берлинӹштӹ актервлӓн школыш тыменяш пырен.


Фильмографи[тӧрлӓш | править код]

  • 1922: So sind die Manner (Der kleine Napoleon)
  • 1922: Tragodie der Liebe
  • 1923: Der Mensch am Wege
  • 1923: Der Sprung ins Leben
  • 1925: Eine Dubarry von heute
  • 1925: Manon Lescaut
  • 1926: Der Juxbaron
  • 1926: Der Tanzer meiner Frau
  • 1926: Kopf hoch, Charly!
  • 1926: Madame wunscht keine Kinder
  • 1927: Prinzessin Olala
  • 1927: Sein gro?ter Bluff
  • 1927: Cafe Elektric
  • 1928: Ich kusse Ihre Hand, Madame
  • 1929: Das Schiff der verlorenen Menschen
  • 1929: Die Frau, nach der man sich sehnt
  • 1930: Gefahren der Brautzeit
  • 1930: Der blaue Engel
  • 1930: Morocco
  • 1931: x27 (Dishonored)
  • 1932: Shanghai Express
  • 1932: Blonde Venus
  • 1933: Das hohe Lied (Song of Songs)
  • 1934: Die scharlachrote Kaiserin (The Scarlett Empress)
  • 1935: Die spanische Tanzerin (The Devil is а Woman)
  • 1936: Der Garten Allahs (The Garden of Allah)
  • 1936: Sehnsucht, Perlen zum Gluck (Desire)
  • 1937: Engel (Angel)
  • 1937: Tatjana
  • 1937: Knight without armour
  • 1939: Der groe Bluff (Destry rides again)
  • 1940: Das Haus der Sieben Sunden (The Seven Sinners)
  • 1941: Die Abenteurerin (The Flame of New Orleans)
  • 1941: Herzen in Flammen (Manpower)
  • 1942: Die Freibeuterin (The Spoilers)
  • 1942: Pittsburgh
  • 1942: The Lady is willing
  • 1944: Follow the Boys
  • 1944: Kismet
  • 1946: Martin Roumagnac
  • 1947: Golden Earrings
  • 1948: Eine auswartige Affare (A Foreign Affair)
  • 1949: Jigsaw
  • 1950: Die rote Lola (Stage Fright)
  • 1951: Die Reise ins Ungewisse (No Highway in the Sky)
  • 1952: Engel der Gejagten (Rancho Notorious)
  • 1956: In 80 Tagen um die Welt
  • 1957: Die Monte Carlo Story
  • 1958: Im Zeichen des Bosen (Touch of Evil)
  • 1958: Zeugin der Anklage (Witness for the Prosecution)
  • 1961: Das Urteil von Nurnberg (Judgement at Nuremberg)
  • 1962: The Black Fox, The True Story Of Adolf Hitler
  • 1964: Zusammen in Paris (Paris when it Sizzles)
  • 1972: I wish you Love
  • 1978: Schoner Gigolo, armer Gigolo
  • 1984: Marlene
    <a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q27302"></a><a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q304037"></a><a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q256507"></a><a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q170109"></a><a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q36578"></a>
    • 2,0 2,1 data.bnf.fr: اوپن ڈیٹا پلیٹ فارم, платформа відкритих даних, платформа открытых данных, plateforme de données ouvertes, piattaforma di dati aperti, Opendata-Plattform, otevřená data platforma, åben-data-platform, տվյալների բաց շտեմարան, platforma za odprte podatke, plataforma de datos abierta, plataforma de dados aberta, платформа адкрытых дадзеных, платформа на отворените данни, platforma otwartych danych, ашық деректер платформасы, ачык маалыматтарды платформа, açıq data platforma, ochiq ma'lumotlar platforma, açık verilerin platformu, платформа отвореног података, platforma otvorenih podataka, platforma otvorenog podataka, platforma otvorených údajov, πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων, platformu atklātā datu, platforma atvira duomenų, platvormi avatud andmete, avoimen datan foorumi, nyílt adatok platformja, პლატფორმა ღია მონაცემები, платформа за отворени податоци, нээлттэй мэдээллийн тавцан, platformă de date deschise, platformo de malferma datumoj, open data platform, плятформа адкрытых зьвестак, Усьтэм даннойёслэн платформазы — 2011.
    <a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q20666306"></a><a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q54837"></a>
    • 3,0 3,1 (unspecified title)
    <a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q29861311"></a>
    • 4,0 4,1 Internet Broadway Database — 2000.
    <a href="https://wikidata.org/wiki/Track:Q31964"></a>