Дитрих, Марлен

Ирӹкӓн энциклопеди Википеди гӹц материал
Марлен Дитрих 1933-шы ин


Марле́н Ди́трих (нем. Marlene Dietrich), кужырак лӹмжӹ Мария Магдалена Дитрих (нем. Marie Magdalene Dietrich), 27 декабрь 19016 май 1992) — немӹц дӓ американ киноактриса, мырызы.

Биографижӹ[тӧрлӓш]

Марлен Дитрих 27 декабрь 27 декабрьын 1901 ин Берлинӹштӹш Шӧнеберг районышты Луи Эрих Отто Дитрих полици офицерӹн дӓ Вильгельмина Фельзингын вӓтӹжӹн йыхыштышты шачын. 1918 и якте Берлинӹштӹ кӹдӓлӓш школышты тыменьӹн. Тӹ годымк профессор Дессау докы крипицӓ уроквлӓшкӹжӹ каштын. 19191921 ивлӓн Веймарышты музыкым тыменьӹн, вара Берлинӹштӹ актервлӓн школыш тыменяш пырен.


Фильмографи[тӧрлӓш]

  • 1922: So sind die Manner (Der kleine Napoleon)
  • 1922: Tragodie der Liebe
  • 1923: Der Mensch am Wege
  • 1923: Der Sprung ins Leben
  • 1925: Eine Dubarry von heute
  • 1925: Manon Lescaut
  • 1926: Der Juxbaron
  • 1926: Der Tanzer meiner Frau
  • 1926: Kopf hoch, Charly!
  • 1926: Madame wunscht keine Kinder
  • 1927: Prinzessin Olala
  • 1927: Sein gro?ter Bluff
  • 1927: Cafe Elektric
  • 1928: Ich kusse Ihre Hand, Madame
  • 1929: Das Schiff der verlorenen Menschen
  • 1929: Die Frau, nach der man sich sehnt
  • 1930: Gefahren der Brautzeit
  • 1930: Der blaue Engel
  • 1930: Morocco
  • 1931: x27 (Dishonored)
  • 1932: Shanghai Express
  • 1932: Blonde Venus
  • 1933: Das hohe Lied (Song of Songs)
  • 1934: Die scharlachrote Kaiserin (The Scarlett Empress)
  • 1935: Die spanische Tanzerin (The Devil is а Woman)
  • 1936: Der Garten Allahs (The Garden of Allah)
  • 1936: Sehnsucht, Perlen zum Gluck (Desire)
  • 1937: Engel (Angel)
  • 1937: Tatjana
  • 1937: Knight without armour
  • 1939: Der groe Bluff (Destry rides again)
  • 1940: Das Haus der Sieben Sunden (The Seven Sinners)
  • 1941: Die Abenteurerin (The Flame of New Orleans)
  • 1941: Herzen in Flammen (Manpower)
  • 1942: Die Freibeuterin (The Spoilers)
  • 1942: Pittsburgh
  • 1942: The Lady is willing
  • 1944: Follow the Boys
  • 1944: Kismet
  • 1946: Martin Roumagnac
  • 1947: Golden Earrings
  • 1948: Eine auswartige Affare (A Foreign Affair)
  • 1949: Jigsaw
  • 1950: Die rote Lola (Stage Fright)
  • 1951: Die Reise ins Ungewisse (No Highway in the Sky)
  • 1952: Engel der Gejagten (Rancho Notorious)
  • 1956: In 80 Tagen um die Welt
  • 1957: Die Monte Carlo Story
  • 1958: Im Zeichen des Bosen (Touch of Evil)
  • 1958: Zeugin der Anklage (Witness for the Prosecution)
  • 1961: Das Urteil von Nurnberg (Judgement at Nuremberg)
  • 1962: The Black Fox, The True Story Of Adolf Hitler
  • 1964: Zusammen in Paris (Paris when it Sizzles)
  • 1972: I wish you Love
  • 1978: Schoner Gigolo, armer Gigolo
  • 1984: Marlene